Om Oss

 Vi är en liten familjeägd handelsträdgård i några generationen. Våra specialiteter är utplanteringsväxter, perenner, buskar och träd på våren och säsongens växter under övriga året. Vi har öppet året runt och har säsongsbetonade egna odlingar.Vi tycker om att ha lite annorlunda växter än vad man kan få tag på i ”affärer”.

 så har vi kommit fram en bit på våren och vi har nästan fått ner de vi sätter från sticklingar och fröer, det är mycke arbete bakom en fin planta, just nu har vi mycke toppning och kontroll på temperatur och vattning hela tiden, plantorna får inte växa för fort då blir de inte fina och har inte den kvalitet som ska vara ,vi har mycket uppsatt på scheman för att allt ska sättas i rätt tid, nu ska de sista fröplantorna i jorden och babyhuset är nedplockat, för nu måste alla pelargoner få lite svängrum, annars blir de inge fina.alla amplar börjar ta form, nu är de snart klara inför sista veckan i maj början på juni försäljningen, men vi måste ändå ha kontroll på frostnätterna som kan ställa till det om det vill sej illa.

vi har börjat med en till variant till trädgården och det är att vara återförsäljare för  flisby sten, som har ett rejält utbud.Sten är hållbart och vackert i sina olika former den ger också 2 veckors tidigare värme och likaså inför hösten 2 veckor längre.

 Augusti  med sin skönhet har anlänt och med den börjar en ny säsong som vi kallar krukväxtsäsongen, det innebär ju då att folket hittar in i sina stugor och där vill göra till sin egen oas med härliga blommande eller gröna växter, inför detta har vi gjort rent i 1:ans växthus (skurar växthuset efter varje kultur/säsong)och då fyller på växthuset med udda och vanliga växter försöker att göra suget på att möblera med växter som ökar, sen försöker vi att få in tåliga växter = 1 gång i veckans vattning osv. kom gärna å njut å få lite klorofyllpåfyllning…..

20110310

Det är vår i växthusen men vårvinter ute,  just nu snöar det på ordentligt. v7 skolade vi ut penseer , hängpelargoner, nejlikor, femtungan, vanliga pelargoner. det står inte på förrän vi närmar oss påsk och penseerna står i blom. V12 kommer det in massor jag menar massor till oss med sticklingar på olika sorter av vår och sommar blommor. Efter eller slutet på v13 börjar vi sälja sticklingarna, så passa på.

bibbi 

Arbetare, Prolitär, osv

Öppettider Grycksbo
Vintertid
JULI-MARS :
Vardagar: 10:00-16:00 : Lördagar: 10:00-14:00 : SÖNDAGAR:STÄNGT :
:Sommartid
: APRIL-JUNI:
Vardagar: 10:00-17:00
Lördagar: 10:00-14:00
Söndagar och helgdagar: SE SÄRSKILD ANNONSERING I TRÄDG/FACEBOOK: nyagrycksbohandelstradgard @outlook.com
Kontakta oss
Telefon Grycksbo:
023-406 13
se hemsidan
Telefax Grycksbo:
FINNS INGEN
se hemsidan
Telefon Notes Blommor:
023-101 96
Telefax Notes Blommor:
FINNS INGEN
E-post:
interflorafalun@outlook.com